• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Lewis Hamilton (Mercedes) poate redeveni lider înainte de vacanţa de vară şi poate egala recordul all time al lui Michael Schumacher în materie de pole position (68), dacă totul decurge conform planului în acest weekend, la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, relatează Reuters.

Hamilton, cu 57 victorii, este încă departe de recordul absolut de victorii al lui Schumacher (91), dar britanicul poate egala un alt record al septuplului campion mondial, la plecări din pole position.

Un succes al lui Hamilton duminică, al şaselea pe circuitul Hungaroring, îi va aduce triplului campion mondial poziţia de lider în clasamentului piloţilor cu un avans de cel puţin 6 puncte faţă de rivalul său, germanul Sebastian Vettel (Ferrari).

Vettel, cvadruplu campion mondial, a devenit lider la piloţi încă din prima cursă a sezonului, din Australia, dar germanul are înaintea Marelui Premiu al Ungariei doar un punct în plus, după 10 din cele 20 curse ale anului în Formula 1.

Pentru german, Ungaria este o şansă de a-şi majora diferenţa pe un circuit unde în 2015 s-a impus, după ce Hamilton a pornit din pole position.

Kimi Raikkonen (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) şi piloţii de la Red Bull, Max Verstappen şi Daniel Ricciardo, învingător în 2014, au de asemenea un cuvânt de spus în lupta pentru victorie pe Hungaroring.

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, duminică, 30 iulie, de la ora 15:00.

AGERPRES