• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Digi Sport a reușit să stea de vorbă cu unul dintre cei mai puternici oameni prezenți în Formula 1 în ultimii 25 ani. Flavio Briatore s-a remarcat pentru prima dată din postura de director pentru operațiunile americane ale firmei de textile Benetton.

Debutul în Formula 1 a fost în 1988, în momentul în care Luciano Benetton a decis să investească in Marele Circ. Succesul l-a găsit rapid, alături de Michael Schumacher, campion mondial în 1994 și 1995.

”Îmi aduc aminte, când a sosit în Formula 1, toată lumea era supărată din cauza că își făcea apariția un pilot atât de tânăr. Se spunea că poate nu e pregătit, poate va cauza accidente. Mizerii... În final, Michael a fost cel mai bun, peste Senna. Atunci a devenit Schumacher noua stea”, a declarat Briatore, exclusiv pentru Digi Sport.

În sezonul 2000, în momentul în care Renault a anunțat că se întoarce în Formula 1 cu un efort de uzină, Briatore a fost instalat director general. 2005 și 2006 au fost anii dominați de Renault cu tânărul spaniol Fernando Alonso.

”Fernando e super talentat. Am avut noroc să am în Formula 1 două talente, precum Schumacher și Alonso. Oameni precum Schumacher, Alonso, Hamilton pot face orice.

Dumnezeu i-a dat talent așa cum i-a dat și lui Messi sau altor fotbaliști mari. Poate câștiga orice”, susține Briatore.

Briatore a dispărut din Formula 1 după scandalul Crashgate, în care, în 2008, la Singapore, a orchestrat accidentul lui Nelsinho Piquet și în felul acesta l-a ajutat pe Fernando Alonso să câștige. Pentru incident, Federația Internaționala a Automobilului l-a exclus pe viață din orice funcție de conducere în Formula 1.

Interviul integral cu Flavio Briatore va putea fi urmărit duminică, în emisiunea Grila de Start, în direct la Digi Sport 1, de la ora 09:00.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT