• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Naţionala de baschet a României va avea în staff un antrenor din NBA, la Campionatul European care se va desfăşura între 31 august şi 17 septembrie în România, Finlanda, Israel şi Turcia.

Scott Simpson, membru al staff-ului lui New York Knicks, va ocupa funcţia de consultat în strategie şi analiză, la recomandarea proaspătului vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baschet, Ghiţă Mureşan, singurul român care a evoluat în cel mai puternic campionat al lumii.

"Conform înţelegerii, la începutul lunii viitoare, Scott Simpson se va alătura stafului tricolor şi va ocupa, până la finalul întrecerii continentale de la Cluj-Napoca, funcţia de consultant de strategie şi analiză", se arată într-un comunicat al FRB.

"Sunt onorat şi încântat să mă alătur echipei naţionale de baschet masculin a României pentru FIBA EuroBasket 2017. Doresc să mulţumesc FR Baschet, dar şi selecţionerului Marcel Ţenter şi stafului său pentru că mi-au oferit această oportunitate, de a participa la o competiţie de talie mondială.

Voi lucra intens cu jucătorii şi îl voi asista pe antrenorul Ţenter în ideea de a-i pregăti pe aceşti sportivi pentru a reprezenta cu succes România în duelurile dificile cu toţi aceşti adversari puternici pe care îi avem în Grupa C", a declarat Simpson.

Tehnicianul de 36 de ani este din 2014 Advance Scout la NY Knicks, una dintre cele mai cunoscute francize din sportul american. Anterior, a lucrat la Oklahoma City Thunder, unde a îndeplinit mai multe funcţii, de la coordonator video până la cea de scouter, şi la Houston Rockets.

Totodată, din 2013, Simpson este Advance Scout şi la naţionala SUA, alături de care a fost prezent la Campionatul Mondial din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, ambele competiţii fiind câştigate de americani.

La Eurobasket2017, naţionala României face parte din grupa C, alături de Spania (deţinătoarea titlului), Cehia, Ungaria, Croaţia şi Muntenegru. Meciurile vor avea loc între 1 şi 7 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.