• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Baschetbaliştii lui U-BT Cluj sunt campionii României după şase ani de aşteptare. Ardelenii au câştigat şi meciul trei al finalei cu Steaua, chiar pe arena roş-albaştrilor.

Aflată la o victorie distanţă de titlul naţional, U-BT Cluj a avut iniţiativa în startul primei partide a finalei de pe terenul Stelei şi s-a instalat la conducere. La pauza mare, campioana de acum şase ani avea un avantaj de cinci puncte, iar la reluarea partidei, s-a distanţat. Coordonatorul Adamovic a făcut diferenţa în sfertul trei, cu o serie de pase de manual.

Pentru stelişti, primele trei sferturi au fost de coşmar pentru că nu au reuşit să marcheze mai mult de 14 puncte în niciunul dintre ele şi, înainte de ultimele zece minute, s-au văzut conduşi la 15 puncte diferenţă. Ultimul sfert a adus cele mai multe reuşite pentru cele două rivale, iar U-BT Cluj s-a impus cu 75-61 şi este noua campioană, fără să piardă vreun meci în finala cu Steaua.

U-BT Cluj a ajuns la cinci titluri de campioană. Pentru stelişti a fost prima finală după 21 de ani.