• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

U-BT Cluj confirmă forma excelentă din sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet. Ardelenii au bătut Steaua pentru a şasea oară în acest sezon, scor 87-85, debutând cu dreptul în marea finală a campionatului.

Bucureştenii au fost la conducere în primele 5 minute, însă clujenii au preluat iniţiativa şi au intrat la pauză cu un avantaj important, scor 47-38.

Roş-albaştrii şi-ai revenit în repriza a doua, iar spre final chiar au revenit pentru scurt timp la conducere, datorită aruncărilor de la distanţă.

Cu toate acestea, în special datorită prestaţiei excelente a lui Ousmane Barro (27 de puncte, 13 recuperări), U-BT nu a scăpat meciul din mână şi s-a impus în cele din urmă la 2 punte.

În ciuda evoluţiei solide a lui Morris Curry (14 puncte, 10 recuperări), Steaua nu a putut întrerupe seria negativă în faţa clujenilor, care au câştigat toate cele cinci meciuri din actuala ediţie de campionat şi au învins şi în confruntarea din Cupa României.

Finala se dispută după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Cea de-a doua partidă va avea loc tot la Cluj-Napoca, duminică, de la ora 19:00.

Foto: u-bt.ro