• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Enes Kanter (25 de ani), cel mai cunoscut baschetbalist turc al momentului, legitimat la Oklahoma City Thunder, în NBA, Conferința de Vest, a fost împiedicat, sâmbătă, 20 mai, să intre în România, fiind blocat de autorități chiar pe Aeroportul ”Henri Coandă”, din București.

Lui Kanter i s-a comunicat faptul, susține Gazeta Sporturilor, că pașaportul său a fost anulat de către autoritățile din Turcia. Sportivul nu știa de aceste probleme, deoarece el a ajuns la București cu o cursă de la Frankfurt (Germania).

Baschetbalistul și-a programat să vină în România, deoarece trebuia să dea medalii în cadrul unei competiții sportive, dedicată copiilor înscriși la Liceul Lumina, cea mai cunoscută școală cu copii din Turcia, dar care este și una dintre cele mai bune din țară.

Unele voci susțin că omul care finanțează din umbră Liceul ”Lumina” este Fethullah Gulen, cel acuzat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, de lovitura de stat care s-a întreprins împotriva sa. 

Cei care l-au așteptat pe Kanter la aeroport susțin că sportivul are viză de România, dar autoritățile nu sunt de acord. 

Kanter joacă din 2011 în NBA, acum fiind legitimat la Oklahoma City Thunder, dar până în 2015 el a jucat pentru Utah Jazz. Enes, al 9-lea turc care evoluează în NBA, a fost exclus din naționala Turciei pe motiv de orientări politice.