• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

U-BT Cluj debutează în noul sezon al Ligii Naţionale de baschet în faţa celor de la BCM U Piteşti, ÎN DIRECT la Digi Sport 3, vineri, de la ora 18:15. Ardelenii sunt campioni, deţinători ai cupei şi Supercupei, iar în acest an se aşteaptă la o opoziţie acerbă din partea rivalelor din campionat.

La U-BT va lipsi Aleksandar Rasic, accidentat. "Va fi din nou un campionat în care pot apărea surprize, ca Timișoara sau Craiova. Există echipe puternice cum sunt Oradea sau Steaua și au așteptări mari" a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

"Toate echipele îşi vor dori să ne învingă iar noi la rândul nostru avem aşteptări mari. Piteştenii sunt o nucă tare pentru U Cluj", a declarat Ousmane Barro. Titus Nicoară şi Laszlo Lazar sunt cele mai importante achiziţii ale argeşenilor.

Cu o zi înainte de startul competiției, Giordan Watson, jucătorul ardelenilor a depus jurământul şi a devenit, astfel, cetăţean român.

''Astăzi este un moment fericit pentru Giordan Watson, dar şi pentru clubul nostru, care, probabil în maximum o lună, va putea să beneficieze de aportul lui ca jucător român în întrecerea internă. De asemenea, mă bucur foarte mult şi pentru că va putea să ne reprezinte în calificările pentru World Cup, care vor începe în luna noiembrie" a declarat Mircea Cristescu, vicepreşedintele clubului ardelean.

Până când Giordan Watson va primi actele, el va evolua în Liga Naţională ca jucător străin. De altfel Watson ar fi trebuit să evolueze pentru naționala României și la Eurobasket 2017, însă procesul de naturalizare nu a fost finalizat la timp. "Vulturii" au încheiat grupa de la Cluj pe ultimul loc, cu înfrângeri pe linie.