• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România a reuşit o performanţă uimitoare: a câştigat titlul european pe echipe la tenis de masă, după ce a bătut Germania în finală, cu 3-1. Eliza Samara, una dintre "tricolore", a explicat prin ce emoţii a trecut alături de celelalte fete.

"Am ieşit locul 1 la simplu, cu doi ani în urmă, dar parcă nu a fost la fel. Acum am fost cu echipa, cu grupul. Este o altfel de bucurie, mai intensă, e imensă. A fost un meci de mai bine jucam decât să stau pe bancă.

Sincer, cam da, am sărbătorit, dar nu foarte mult. Eu trebuia să plec în Singapore, joi am liga asiatică. Cu echipa e un alt sentiment. Suntem o echipă omogenă şi ne susţinem una pe cealaltă. Motto-ul nostru pentru meciurile de aici a fost aşa: "Samara, unul, Szocs, unul, Dodean, unul" şi aşa câştigăm Campionatul European şi suntem numărul 1. Câte un meci fiecare şi aşa am jucat toată competiţia.

Eu cu Han (n.r. - Ying Han) sunt în echipă, în Polonia şi, nu că eram sigură de victoria împotriva ei, dar ştiam că nu pot să pierd meciul", a spus Samara, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Acesta este cel de-al patrulea titlu european pe echipe la feminin pentru România, după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) şi 2005 (Aarhus).