• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a afirmat, duminică, pe Facebook, că medaliile de aur cucerite la Mondiale anunţă naşterea unei noi generaţii de campioni în canotajul românesc.

Cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota anunţă naşterea unei noi generaţii de campioni în canotajul românesc. După titlul mondial cucerit la dublu vâsle categorie uşoară, astăzi a venit cel de la 8+1, la finele unei curse senzaţionale, în care fetele noastre au condus de la început până la sfârşit. Am văzut un echipaj unit, determinat, care a tras până la sacrificiu. Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere, cu aurul la gât”, a scris Lipă în reţeaua de socializare.

Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noştri şi nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci şi la 'optul' de băieţi, care a făcut o cursă foarte bună în finală, şi la băieţii de la dublu rame care au câştigat Finala B. Am avut o evoluţie foarte bună, per ansamblu, într-o competiţie grea, desfăşurată în condiţii de umiditate excesivă. Aceste evoluţii ne dau speranţa că suntem pe drumul cel bun spre Tokyo 2020. Vreau să le mulţumesc sportivilor şi tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, masori, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulţumesc colegilor din federaţie pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat şi culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu şi de provocator al marii performanţe. Le mulţumesc românilor care au venit alături de noi aici, la Sarasota, şi au format un grup inimos, dar şi tuturor românilor de acasă, pe care i-am simţit cu sufletul alături de canotajul românesc. Hai România!”, a mai transmis Elisabeta Lipă.

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), cu timpul de 6 min 06 sec 400/1000.

Echipajul alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea a condus cursa de la un capăt la altul şi a devansat în clasamentul final Canada, 06 min 07 sec 090/1000, şi Noua Zeelandă, 06 min 07 sec 270/1000.

România a obţinut două medalii de aur la Mondiale, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie uşoară.

AGERPRES