• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Echipa feminină de spadă a României, într-o formulă foarte tânără, a cucerit medaliile de bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia), după 45-38 cu Estonia în finala mică.

Echipa pregătită de George Epurescu a fost alcătuită din Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereş (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi Adela Danciu (CSU Craiova).

România este campioana olimpică en titre la spadă feminin pe echipe, dar niciuna dintre spadasinele care au cucerit aurul la Rio nu este în activitate în prezent, Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu.

La Tbilisi, tinerele spadasine române au trecut de Spania în optimi, cu 45-36, în sferturi au învins Ucraina, cu 44-40, pierzând semifinala cu Rusia, scor 41-45, pentru ca apoi să dispună de Estonia în finala mică, scor 45-38. Rusia şi Franţa vor lupta pentru aur.

România obţinuse bronzul şi anul trecut la Europenele de la Torun (Polonia), în componenţa sa olimpică.

În schimb, echipa masculină de sabie, marea speranţă a delegaţiei noastre la o medalie, a avut o comportare sub aşteptări, urmând să joace pentru locurile 5-6.

Echipa pregătită de Florin Zalomir şi alcătuită din Tiberiu Dolnicenu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) şi George Iancu (CSA Steaua) a trecut în optimi de Bulgaria, cu 45-23, dar a pierdut în faţa Germaniei cu 39-45, în sferturi. În meci pentru poziţiile 5-8, tricolorii au dispus în primul meci de Georgia cu 45-40, urmând să lupte cu Ucraina pentru locul 5.

La ediţia din 2016, Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu au cucerit bronzul.

România încheie participarea la Europenele de la Tbilisi cu două medalii de bronz, prima fiind cucerită luni de Bianca Pascu, în proba individuală feminină de sabie.

AGERPRES