• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Bianca Pascu a dezvăluit la revenirea în România ce va face cu medalia de bronz obţinută la Tbilisi în proba individuală de sabie de la Campionatele Europene de scrimă.

"Medalia asta este cel mai frumos cadou de până acum. Dar cel mai mult mă bucur pentru că am putut să aduc un zâmbet pe buze oamenilor care au avut încredere în mine şi m-au ajutat. Când câştigi o medalie se şterge tot, fericirea adusă de o medalie şterge toată suferinţa. O săptămână cred că o să dorm cu medalia sub pernă", a declarat sportiva care împlineşte chiar azi 29 de ani.

Pascu le-a mulţumit antrenorilor şi colegilor din lotul masculin de sabie pentru prima sa medalie la o competiţie majoră. "Îi mulţumesc lui Zalo (n.r. - Florin Zalomir, antrenorul lotului naţional de sabie masculin şi feminin), el a reuşit să mă facă omul care sunt azi. Le mulţumesc şi băieţilor de la lot, fără de care nu aş fi putut să mă antrenez şi nu aş fi putut câştiga medalia. Băieţii sunt în formă, eu sper să obţină o medalie la individual, una la echipe. Sper să confirme", a mai spus Pascu.

Sabrera îşi propune să câştige o medalie şi la Campionatele Mondiale, programate în perioada 19-26 iulie la Leipzig: "Eu am avut un an foarte bun, am ajuns în primele 16 în Cupa Mondială şi sper ca vârful meu de formă să nu se oprească aici. Mai avem un singur concurs, Campionatele Mondiale de la Leipzig şi voi ataca o medalie şi acolo. Va fi ceva nou să nu trag preliminarii, sper să fie benefic pentru parcursul spre medalii. Tokyo este departe, nu vreau să mă gândesc deocamdată".

Bianca Pascu a obţinut "bronzul" la Europenele de la Tbilisi după ce a fost învinsă în semifinale de italianca Rossella Gregorio, cu scorul de 15-10.

Este cea mai bună performanţă din palmaresul sabrerei de la CS Dinamo, în care mai figurează o medalie de argint la Universiada din 2011, de la Shenzhen (China).

Obiectivul delegaţiei României la Campionatele Europene(12-17 iunie), anunţat de preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Laura Cârlescu Badea, era de o medalie. România participă cu 15 sportivi la Europene.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT