• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Canotoarele s-au întors acasă cu două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Sarasota. "Este doar începutul. Suntem hotărâte să aducem titlul olimpic de la Tokyo", promit sportivele antrenate de Mircea Roman.

Primire festivă pentru canotoare, care, după o pauză de 16 ani, româncele s-au întors acasă de la Campionatele Mondiale cu două medalii de aur. Din cele şase bărci participante, trei au ajuns în finala A, iar două au luat aurul: la două vâsle categorie uşoară şi la 8+1 feminin.

"Sper să fi reînnoit tradiția. Vreau să vă spun că pe probe olimpice suntem a treia naţiune. Anglia şi ţări puternice sunt sub noi", a spus, cu satisfacţie, Mircea Roman.

"A fost cel mai bun concurs al nostru de până acum. Ne bucurăm foarte mult de rezultat şi încă nu realizăm în totalitate ce am făcut. Sunt convinsă că este doar începutul unui parcurs promiţător.

Suntem foarte hotărâte să luptăm până la capătul acestui ciclu olimpic şi să ne întoarcem de la Tokyo cu medalia de aur", a declarat Ionela Lehaci, componentă a echipajului de dublu vâsle.

"Am scos un rezultat de care suntem foarte mândre şi dorim să mergem mai departe cu acelaşi rezultat. Am fost o echipă de la începutul anului, nu am ratat nicio cursă, le-am câştigat pe toate", a completat Denisa Tîlvescu, din echipajul de 8+1.

Deşi nu a reuşit să urce pe podium, echipajul masculin de 8+1 a prins finala mondială, tot după o pauză de 16 ani. "Tricolorii" s-au clasat pe locul 5.

"Nu am obţinut rezultatul fetelor, în schimb am obţinut mult, am obţinut o echipă puternică, unită, cu băieţi tineri, încrezători şi eu zic că la următoarele competiţii vom face şi noi o figură mult mai frumoasă decât cea pe care am făcut-o acum", a precizat Marius Cozmiuc.

Campioanele mondiale vor primi din partea Ministerului Tineretului și Sportului câte 56.000 lei. Componenţii bărcii masculine de 8+1 vor fi recompensaţi cu câte 7.000 de lei.