• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness - Juniors and Masters se va desfăşura la Bistriţa în perioada 10-13 noiembrie. Evenimentul îi va aduce în România pe cei mai buni 500 de sportivi din lume, iar oraşul organizator a fost ales şi pentru potenţialul turistic. Romania va avea în competiţie 48 de sportivi, la diverse categorii, sub îndrumarea antrenorului coordonator Costel Trocean.

A sprijinit acest campionat cu 200.000 de lei până în momentul de față, o sumă mică având în vedere că discutăm de un campionat mondial de culturism și fitness”, a declarat Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

E un lucru foarte important pentru noi că putem promova țara în acest fel. E și un motiv care m-a ambiționat foarte mult, pentru că știți că se vorbește urât de România. Avem 48 de sportivi și dorim să obținem cel puțin 49 de medalii. Avem pretenții la cel puțin cinci titluri mondiale”, a spus și Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Romania este campioana en-titre la Fitness si Bikini Fitness prin triplul campion mondial Lucian Popa şi Ioana Sulea, iar lotul naţional a câştigat detaşat locul 1 pe naţiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfăşurate în Muntenegru.