• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorul echipei naţionale feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon, a declarat, luni seara, la întoarcerea în ţară de la Luxemburg, că se aştepta ca elevele sale să câştige o medalie la Campionatul European, dar problema era culoarea acesteia deoarece la precedentele ediţii pierduseră 6-7 finale. 

"Am câştigat Campionatul European bătând Germania cu două chinezoaice. Presiunea a fost foarte mare, Dana (n.r. - Daniela Dodean Monteiro) a jucat ultimele schimburi de mingi ca la carte şi astfel ne-am îndeplinit visul de mult aşteptat. Au fost sentimente de bucurie, de satisfacţie şi de împlinire. Ideea de la început a fost că mergem acolo să câştigăm pentru că ne-am maturizat. Medalia o aşteptam, problema era culoarea ei. Voiam să fie aur pentru că pierdusem deja 6-7 finale până acum. Surpriză nu este, noi ne aşteptam", a spus Filimon pe Aeroportul Henri Coandă. 

"Acum nu rămâne decât să aşteptăm următoarele competiţii unde fetele să confirme ceea ce s-a întâmplat la acest European. În tenisul de masă valorile sunt atât de apropiate încât nu putem zice că acum am depăşit un prag şi de acum încolo noi vom fi tot timpul peste ceilalţi. China e China, produce jucători care migrează şi ajung în toate statele din lume. Se pare că acest fenomen nu scade, Franţa deja şi-a luat o chinezoaică, Spania la fel, ca şi mulţi alţii", a adăugat el. 

Antrenorul a dezvăluit că a avut de-a lungul timpului mai multe oferte de a pleca în străinătate, dar a precizat că le-a refuzat pe toate. "Am avut oferte multe, dar oriunde te duci tot străin eşti. Şi eşti luat tot pentru anumite nevoi. Au fost momente când puteam să plec pentru bani. Dar decât să stau în singurătate şi să fac ceva ce nu-mi place am preferat să stau în România. Sperăm ca în ţară să scoatem an de an jucători noi, tineri, care să crească în valoare", a spus tehnicianul. 

Viorel Filimon s-a întors luni seara de la Luxemburg fără componentele lotului feminin, acestea plecând de la Campionatul European direct la cluburile la care sunt legitimate. 

Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit, duminică, medaliile de aur la Campionatele Europene de la Luxemburg după ce a învins în finală Germania, cu scorul final de 3-2. 

Punctele României au fost aduse de Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara şi Bernadette Szocs. 

Acesta este cel de-al patrulea titlu european pe echipe la feminin pentru România, după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) şi 2005 (Aarhus). 

Agerpres